U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Gratinschotel met sperziebonen en katenspek

30 minuten bereidingstijd
35 minuten in de oven

Wat heb ik nodig:

personen
  • 2 verpakkingen Aviko Aardappel Gratins met Tijm en Rozemarijn (à 4 stuks)
  • 500 g sperziebonen
  • 2 uien
  • 150 g katenspek (plakjes)
  • 25 g roomboter
  • 200 g crème fraîche
  • 50 ml melk
  • 1 el grove milde mosterd
  • 75 g geraspte jongbelegen kaas
  • 3 takjes tijm
  • Ovenschaal (25 x 35 cm)

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Maak de sperziebonen schoon en verwijder de steelaanzet. Snipper de uien en snijd het katenspek in reepjes van 2 cm.
  • Zet de gratins in de ovenschaal en bak ze alvast 10 minuten in de voorverwarmde oven. Kook intussen de sperziebonen in 8 minuten beetgaar. Smelt in een koekenpan de boter. Bak de spekreepjes in 4 minuten knapperig. Voeg de uien toe en bak in 3 minuten zacht.
  • Roer met een garde de crème fraîche los met de melk en de mosterd. Meng met de kaas en de blaadjes van de takjes tijm.
  • Giet de sperziebonen af en schep ze door het spek-uienmengsel. Voeg peper naar smaak toe.
  • Neem de ovenschaal uit de oven. Verdeel het bonenmengsel rond de gratins. Lepel de mosterd-tijmcrème erover.
  • Bak de gratinschotel in de voorverwarmde oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar.
  • In deze ovenschotel worden de aardappelgratins gecombineerd met sperziebonen, spek en mosterd-tijmcrème. Om je vingers bij op te eten!
  • Tip: Liever met vis? Vervang het katenspek door reepjes gerookte zalm.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 830 kcal
  • 22 g eiwit
  • 35 g koolhydraten
  • 22 g eiwit
  • 8 g vezels
  • 2,8 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen